Manualna terapija

Gre za skupek terapevtskih tehnik, ki se uporabljajo za povečevanje sklepne gibljivosti, zmanjševanje bolečin, izboljšanje prožnosti mehkotkivnih struktur. Mednje sodijo; sklepna mobilizacija, manualna terapija miofasialno prožilnih točk, Mulligan terapija.

Bownova terapija

Izhaja iz Avstralije in je manualna tehnika, pri kateri gre tako za fizično kot energijsko stimuliranje telesa. Bistvo terapije predstavljajo t.i. « Bownove poteze «, ki jih terapevti izvajamo na specifičnih mestih na mišicah in fasciji tetivah ter indirektno tudi na živčnih ovojnicah. Začetni dražljaj se preko površinske fascije (vezivnega tkiva) takoj prenese na ostale regulatorne sisteme.

CEPM taping

Gre za uporabo kineziloških trakov, ki so različnih barv in s tem tudi različnih učinkov. Slednji mikroskopsko privzdignejo kožo in s tem omogočijo 24 urno limfno drenažo. Trakovi zmanjšajo pritisk na bolečinske receptorje kot tudi samo bolečino in ne omejujejo normalnega obsega giba. Prav tako zmanjšujejo oteklino in dajejo pasivno podporo prizadetemu oz. poškodovanemu tkivu. Trakovi ne povzročajo alergij in ne vsebujejo nobenih zdravilnih učinkovin.

Terapevtska obravnava brazgotin

Brazgotina na koži je lahko posledica poškodbe ali operativnega posega. Lahko je neelastična, neprožna, trda in skeleča ob dotiku, rdeča, vijolična, bleda in lahko predstavlja motnjo in zastoj v telesu. Če gledamo na telo z energetskega vidika, lahko brazgotina predstavlja motnjo v pretoku energije.

Kinezioterapija

NOVO - odpravljanje celulita z "awt"